'Er is iets voorgevallen, zou mooi zijn als Ziyech weer voor Marokko wil spelen'

'Er is iets voorgevallen, zou mooi zijn als Ziyech weer voor Marokko wil spelen'

20-05-2017 18:29
5

Hakim Ziyech lijkt te bedanken voor Marokko, terwijl het de Leeuwen van de Atlas juist aan scorend vermogen ontbeert. Dat stelt Bilal Soufiani, kenner van het Afrikaanse voetbal.

Bondscoach Hervé Renard negeerde Ziyech lange tijd, maar de Ajax-spelmaker kreeg voor de oefeninterland tegen Oranje op 31 mei plots een uitnodiging. Daar lijkt hij echter niet op in te gaan. "Er is iets voorgevallen met de bondscoach, maar niemand weet precies wat. Het zou mooi zijn als Ziyech weer voor Marokko uit zou willen komen", zegt Soufiani op de website van de KNVB.

Soufiani, werkzaam in de scouting van een sportmanagementbureau, denkt dat het Nederlands eltal een zwaardere dobber krijgt aan Ivoorkust, dat op 4 juni de tegenstander is in De Kuip. "Weet Ivoorkust tegen een Europees topland kansen te creëren en doelpunten te maken", vraagt Soufiani zich af. "Maar hetzelfde geldt voor Nederland. Want Ivoorkust heeft een erg sterk defensief blok. Weet Oranje dat kapot te spelen?"

Het worden interessante duels. "Niet alleen voor de Afrikaanse landen om te kijken waar ze staan, maar ook voor het Nederlands elftal", meent Soufiani. "Het zijn toch twee heel gerenommeerde tegenstanders en het Afrikaanse voetbal zit duidelijk in de lift. Ik ben benieuwd waar deze landen staan ten opzichte van Oranje."