Dolberg is de zoveelste briljante spits in de grote geschiedenis van Ajax

"Dolberg is de zoveelste briljante spits in de grote geschiedenis van Ajax"

22-05-2017 13:22
28

Marko Pantelic is gecharmeerd van Kasper Dolberg. De Deense 'babyface' past volgens Serviër in het rijtje met briljante spitsen in Amsterdam.

"Hij is pas negentien en heeft echt een babyface. Maar vergis je niet, hij is de zoveelste briljante spits in de grote geschiedenis van Ajax", zegt Pantelic tegen VICE Sports. "Zijn statistieken in de Europa League zeggen genoeg: zes goals, assists en heel wat schoten... Dolberg is een krachtige speler. Hij heeft de potentie om door te groeien en de komende jaren te domineren in de voetbalwereld."

De kans is groot dat de oud-aanvaller, die in het seizoen 2009/2010 veel scoorde en een cultstatus verwierf in Amsterdam, woensdag live getuige is van Dolberg en zijn ploeggenoten in de Europa League-finale. Hij heeft een kaartje, maar ook problemen met zijn visum.

"Ik heb alles al georganiseerd om straks vanuit Turkije via Belgrado naar Stockholm te gaan, maar als er iets mis gaat met de vluchten of het visum, dan gaat het niet door. Ik duim dat het goed loopt", zegt hij. "Ik heb niet voor niks die kaartjes geregeld. Ik wil in het stadion zitten als supporter van Ajax. Ik wil samen met de club zijn tijdens deze historische wedstrijd."

Lees ook: Mogelijkheden voor Ajax: "In Manchester zien ze hem als grootste gevaar"