'Ik heb Anastasiou proberen te bellen, maar hij nam niet op'

'Ik heb Anastasiou proberen te bellen, maar hij nam niet op'

23-05-2017 12:35
16

Huub Stevens is officieel terug bij zijn oude liefde Roda JC. De 63-jarige oefenmeester moet de Limburgers na het ontslag van Yannis Anastasiou in de Eredivisie houden, hoewel hij niet in de dug-out zal plaatsnemen tijdens de play-offwedstrijden tegen MVV.

Stevens heeft te doen met de ontslagen Anastasiou, zo vertelt hij aan Voetbal International. "Ik heb Yannis proberen te bellen, maar hij nam niet op. Ik wil hem wel graag nog spreken. Het is allemaal heel snel gegaan natuurlijk. Maandagavond werd ik gebeld, vanochtend ben ik gaan zitten met mensen van Roda. Ik heb hun verhaal gehoord en daarna besloten deze klus te accepteren."

Wedden

Meer odds

Volgens Stevens heeft zijn clubliefde de doorslag gegeven bij het maken van zijn beslissing. "Ik heb eerder al gezegd dat ik Roda graag wil ondersteunen als het nodig is en dat moment is nu gekomen. Er zit toch altijd nog een bepaald gevoel bij Roda. Het blijft je club. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat die in de Eredivisie blijft."

De ervaren trainer staat dinsdagmiddag al op het trainingsveld. "Straks ga ik de spelers toespreken en duidelijk maken wat ik voor ogen heb. We gaan niet veel veranderen, dat kan ook niet. Ik ga assistenten René Trost, Rick Plum en Robert-Jan Zoetmulder helpen, zal hier en daar nog wel wat persoonlijke gesprekken voeren. Veel meer is niet mogelijk."

Lees meer: Update: Roda bevestigt Anastasiou-ontslag; Stevens moet club in Eredivisie houden