'Roda JC grijpt meteen in na ontslag Anastasiou: tweetal bij selectie gehaald'

'Roda JC grijpt meteen in na ontslag Anastasiou: tweetal bij selectie gehaald'

23-05-2017 19:28
4

Célestin Djim en Henk Dijkhuizen zijn per direct toegevoegd aan de selectie van Roda JC. Het duo is doorgeschoven vanuit de beloftenploeg, meldt Voetbal International.

Het is een van de eerste maatregelen bij Roda na het ontslag van trainer Yannis Anastasiou. De Griek werd dinsdagochtend op straat gezet. Huub Stevens moet de Limburgers nu in het tweeluik met provinciegenoot MVV voor de Eredivisie zien te behouden.

De Belg Djim kwam afgelopen zomer over van FC Porto. Trainer Eric Luer van Jong Roda beval hem al snel aan bij de hoofdmacht, maar binnen de club waren er twijfels over de 22-jarige rechtsbuiten. 'Zijn veronderstelde eigenzinnigheid zorgde voor scepsis', schrijft VI. Hij viel nog wel twee keer in, maar werd daarna teruggezet naar het tweede elftal.

Daar speelde Djim dit seizoen samen met Henk Dijkhuizen. De rechtsback verruilde Sparta vier jaar geleden voor Roda, waar hij aanvankelijk een vaste waarde was en zelfs even aan een stap hogerop mocht denken. Daarna ging het echter minder, met een gescheurde kruisband als dieptepunt. Inmiddels is Dijkhuizen, op amateurbasis actief in Kerkrade, volledig fit.