Bosz gevat: 'Dan zou ik ze allemaal direct naar de dokter sturen'

Bosz gevat: 'Dan zou ik ze allemaal direct naar de dokter sturen'

23-05-2017 19:17
7

Peter Bosz bereidt zijn spelers niet anders dan anders voor op de finale tegen Manchester United. Dat zijn spelers zenuwachtig zijn, begrijpt hij voor honderd procent.

Op de persconferentie van dinsdagavond kreeg Bosz uiteraard vragen over de gebeurtenissen in Manchester. Sterker nog, hij begon er zelf mee en gaf een statement af. Daarna ging het ook 'gewoon' over het voetballende gedeelte. Ajax speelt immers zijn eerste Europese finale in 21 jaar.

Dat daar zenuwen bij komen kijken, vindt Bosz normaal. "Ik zou ze allemaal direct naar de dokter sturen als ze geen zenuwen voelen", repliceerde de Ajax-trainer. "Het is heel normaal dat ze zenuwen voelen. Het zou heel raar zijn als ze het niet zouden voelen, want het is de eerste keer dat ze het meemaken."

Eigen stijl
Bosz geeft zijn selectie derhalve zoveel mogelijk houvast en hoopt dat Ajax zichzelf is in de Friends Arena. "Ze moeten toch proberen om zo snel mogelijk in onze manier van spelen terechtkomen. Zenuwen zijn goed, maar het moet niet doorslaan naar dat je niet meer durft. We doen daarom hetzelfde als wat we altijd doen, zó probeer ik ze houvast te geven."

Dat Manchester United mogelijk met een defensieve speelwijze aantreedt, maakt voor Bosz weinig uit. "We zijn in de finale gekomen met een bepaalde manier van spelen. Dat is onze kracht gebleken. We proberen zo weinig mogelijk te veranderen. De bedoeling is dat we ons eigen spel gaan spelen, maar je hebt natuurlijk ook een tegenstander en je bespreekt allerlei scenario's. Het zijn in ieder geval twee speelstijlen. We zullen zien welke stijl het sterkst is. Als we morgen op onze eigen manier spelen, hebben we een kans."