'Als je het me gister had gevraagd, zou ik zeggen dat Ajax een kans had'

'Als je het me gister had gevraagd, zou ik zeggen dat Ajax een kans had'

23-05-2017 23:40
38

Volgens Edgar Davids is de aanslag van maandagavond in Manchester nadelig voor Ajax. De voormalig voetballer denkt dat Manchester United nu extra gemotiveerd is om van de Amsterdammers te winnen in de finale van de Europa League om op die manier het goede gevoel in Manchester terug te krijgen.

"Als je het me gister (maandag, red.) had gevraagd, zou ik zeggen dat Ajax een kans had", vertelt Davids dinsdag bij RTL Late Night. "Dit gaat dieper. Het gevoel dat nu heerst in Manchester..de saamhorigheid wordt sterker. Je gaat een vechtmachine zien tegen Ajax."

Door de aanslag besloot United-manager José Mourinho om de geplande persconferentie te cancelen. Volgens David Endt, voormalig teammanager Ajax, komt het incident de Portugees goed uit. "Hij gebruikt alles in zijn voordeel. Ik vind het een fantastische trainer en ben gefascineerd van zijn werkwijze, maar ieder ding is overwogen. Hij zegt dat hij z'n hoofd er niet bij kon houden, maar daardoor legt hij de aandacht ergens anders neer."

Endt verwacht dat Mourinho zijn spelers extra weet te motiveren tegen Ajax. "Hij gaat zeggen: we spelen voor Manchester, de hele natie. Het wordt een extra motivatie. Hij gaat ervoor zorgen dat het een positief effect heeft."