'Meldt Ziyech zich niet, dan zullen we maatregelen treffen om dit op te lossen'

'Meldt Ziyech zich niet, dan zullen we maatregelen treffen om dit op te lossen'

24-05-2017 18:34
21

In Marokko wacht men geduldig op Hakim Ziyech. De spelmaker van Ajax bedankte vorige week vrijdag voor een uitnodiging van bondscoach Hervé Renard, maar de deur is wat de Marokkanen betreft nog niet gesloten.

De nationale ploeg van Marokko komt 25 mei, een dag na de Europa League-finale van Ajax, bijeen in Agadir voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal (volgende week woensdag). Ook Ziyech, verwacht Faouzi Lakjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond.

"Meldt Ziyech zich op 25 mei in Agadir, dan heeft hij dus de uitnodiging geaccepteerd. Doet hij dit niet, dan zullen we andere maatregelen treffen om dit op te lossen. Maar op dit moment mag niemand hem iets kwalijk nemen", zegt Lakjaa tegen Hespress, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

Wat de Marokkaanse voetbalbond gaat doen als Ziyech zich niet meldt, is nog niet bekend. Lakjaa doet daar geen uitspraken over. Hij nam naar eigen zeggen contact op met Ziyech toen hij het bericht van De Telegraaf las. "Hij zei erg teleurgesteld te zijn omdat hij niet is opgeroepen voor de Afrika Cup in Gabon."