AS Monaco breekt Belgisch record: toptalent definitief naar Franse kampioen

AS Monaco breekt Belgisch record: toptalent definitief naar Franse kampioen

24-05-2017 21:02
1

De transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco is beklonken. De twintigjarige Belg heeft woensdag een contract voor vijf seizoenen getekend bij de kampioen van de Ligue 1.

Volgens Franse media ontvangt Anderlecht zo'n 23 miljoen euro voor de middenvelder. Manager Herman van Holsbeeck van de Belgische kampioen sprak eerder nog van een transfersom van 25 miljoen plus bonussen. Tielemans is in ieder geval één van de duurste Monaco-spelers ooit. Alleen voor James Rodriguez (45 miljoen) en Falcao (43 miljoen) tastten de Monegasken dieper in de buidel.

Daarnaast mag Tielemans zich nu de duurste speler uit de Belgische Jupiler Pro League noemen. Hij neemt het record over van Marouane Fellaini, die in 2008 voor 22 miljoen de overstap maakte van Standard Luik naar Everton. Inmiddels speelt Fellaini bij Manchester United.

Hoewel Tielemans pas twintig jaar is, heeft hij zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Anderlecht achter de rug. Met dertien goals en twaalf assists leverde hij een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap. De spelmaker werd beloond met de Speler van het Jaar-uitverkiezing.