Schöne baalt van wissel in finale met Ajax: 'Bosz had er vast een idee achter'

Schöne baalt van wissel in finale met Ajax: 'Bosz had er vast een idee achter'

25-05-2017 00:45
56

EXCLUSIEF - De Europa League-finale was 62 minuten oud, toen Lasse Schöne naar de kant werd gehaald door Ajax-trainer Peter Bosz. De Deense middenvelder baalt van de wissel.

Wout Stravers
STOCKHOLM

Schöne moest plaatsmaken voor Donny van de Beek, maar ook die wissel bood geen soelaas voor Ajax. De Amsterdammers gingen in Stockholm met 0-2 onderuit tegen Manchester United. In gesprek met VoetbalPrimeur deelt Schöne zijn teleurstelling.

Wat vond je van je eigen spel vanavond?
"Ik vond eigenlijk dat ik vrij goed speelde. Mijn wissel vond ik ook een beetje raar. Of raar... Ik vond het jammer. Het ergste is dat we één minuut later een vrije trap op een geweldige plek net buiten de zestien mochten nemen."

Het is een trend hè: Schone zestigste minuut eraf.
"De laatste tijd wel, ja. Ik voelde me goed vandaag, vond dat ik het prima deed. Hij (Bosz, red.) had er vast een idee achter. Het is jammer. Ik had de wedstrijd heel graag willen winnen."

Wanneer kreeg je door dat je achtervolgd werd door Fellaini?
"Ja, die was... Aardig klef."

Keek je daarom na een paar minuten naar Bosz met de vraag: wat doen we?
"Nee, dat niet. Na de eerste tien minuten pakten we het goed op en kwamen we beter in de wedstrijd. Dan valt die goal, terwijl wij een ingooi hadden. Hij (Paul Pogba, red.) schiet 'm volgens mij richting de cornervlag. De bal wordt van richting veranderd en gaat erin. Dan loop je achter de feiten aan. We wisten hoe Manchester speelt; verdedigend, lange ballen."

Werd je er moedeloos van?
"Ja. Maar het lukte ons ook niet om met snel spel openingen te vinden. We hebben vrij weinig gecreëerd. Zij ook. Het is jammer, omdat we beter kunnen dan dit. Dat hebben we in alle voorgaande wedstrijden laten zien. Dit is volgens mij de eerste Europese wedstrijd dat we niet scoren. Dat het dan net in de finale moet gebeuren, is verschrikkelijk."

De voorpret was dus mooier dan de finale zelf?
"Haha, bijna wel ja. Dit komt heel hard aan. Het was ook heel stil in de kleedkamer. Ik denk dat we een dagje nodig hebben en dan met heel veel trots terug kunnen kijken. We hebben het met een jonge ploeg ver geschopt. Het doet nu even pijn. Het is duidelijk dat ik heel graag met die prijs had gestaan. Het is moeilijk om te beschrijven."