'Namen van Bosz, De Boer en vier anderen zingen rond bij Duitse club'

'Namen van Bosz, De Boer en vier anderen zingen rond bij Duitse club'

25-05-2017 07:56
22

Peter Bosz (Ajax), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund) en David Wagner (Huddersfield Town) zijn de drie belangrijkste kandidaten om komend seizoen de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen te worden. Het Duitse BILD meldt dat. Ook de naam van Frank de Boer zingt rond bij de Bundesliga-club. 

Leverkusen, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, zette Roger Schmidt enkele maanden geleden op straat. Zijn opvolger Tayfun Korkut kreeg eerder deze maand te horen dat ook hij moet vertrekken. De zoektocht naar een nieuwe coach is inmiddels in volle gang gezet.

Sportief directeur Rudi Völler ziet Bosz, Tuchel en Wagner als 'wunschkandidaten'. Bosz is bezig aan zijn eerste seizoen met Ajax. De Amsterdammers maakten deze jaargang vooral indruk in Europa. Tuchel lijkt te vertrekken bij Borussia Dortmund en Wagner staat bekend als één van de kroonprinsen van het trainersgilde. Met het bescheiden Huddersfield is hij nog in de race voor promotie naar de Premier League. Maandag staat de playoff-finale tegen Reading op het programma. 

BILD meldt dat ook Domenico Tedesco (Erzgebirge Aue), Martin Schmidt (vertrekt bij FSV Mainz) en de clubloze De Boer op een lijstje staan bij Bayer. De Boer vertelde woensdagavond dat Club Brugge geïnteresseerd is in zijn diensten. 

(Bron: BILD)