'PSV kan streep zetten door transfer: aanvaller voor veertien miljoen naar Spanje'

'PSV kan streep zetten door transfer: aanvaller voor veertien miljoen naar Spanje'

25-05-2017 23:47
18

PSV kan de komst van Hirving Lozano definitief uit het hoofd zetten. De Mexicaanse aanvaller maakt namelijk de overstap naar Celta de Vigo. Lozano arriveert na de Confederations Cup in Spanje.

Dat meldt het Mexicaanse AS. Lozano is nu nog in dienst van Pachuca, een club uit Mexico. Celta maakt in totaal veertien miljoen euro over naar de huidige broodheer van Lozano, die in Mexico tot 149 optredens en 43 doelpunten kwam. Voor die veertien miljoen krijgt Celta tachtig procent van de transferrechten. Pachuca is in bezit van de andere twintig procent, zodat de Mexicaanse club meeprofiteert bij een eventuele doorverkoop van Lozano.

De international werd diverse keren gelinkt aan een move naar PSV, maar de Eindhovenaren kunnen de komst van Lozano definitief vergeten. Het is de vraag in hoeverre de Eindhovenaren daadwerkelijk kans maakten om Lozano te contracteren. Technisch manager Marcel Brands gaf aan dat de vleugelaanvaller 'te duur' is. "Die is niet haalbaar", zei Brands tegen Voetbal International.