Dit was de ochtend: Nederlandse clubs vroeg op pad, 'twee gegadigden voor Elia'

Dit was de ochtend: Nederlandse clubs vroeg op pad, 'twee gegadigden voor Elia'

29-05-2017 12:15
3

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Tweede club meldt zich voor Elia'
Een transfer voor Eljero Elia komt almaar dichterbij. De toekomst van de dertigjarige Feyenoord-aanvaller lijkt in Turkije te liggen. Istanbul Basaksehir en Fenerbahçe hebben zich officieel gemeld voor Elia. (De Telegraaf)

Van Hanegem bekritiseert selectiebeleid Advocaat
Willem van Hanegem vindt het opmerkelijk dat de kersverse bondscoach Dick Advocaat een drietal Premier League-spelers niet in zijn Oranje-selectie heeft opgenomen. "Die gasten draaien al zo lang mee in Engeland, waarom neem je die nou niet op in de selectie voor deze drie interlands?", aldus De Kromme. (Algemeen Dagblad)

Korte vakantie voor PSV, Ajax en FC Utrecht
Hoewel het Eredivisie-seizoen pas net voorbij is, moeten enkele Nederlandse clubs al vooruitkijken naar hun Europese avontuur. FC Utrecht heeft slechts anderhalve maand de tijd om zich voor te bereiden op zijn eerste Europa League-duel. Ook voor PSV en Ajax begint het seizoen al in juli.

'Leegloop dreigt voor FC Utrecht'
Het is sowieso nog maar de vraag hoe lang de Domstedelingen kunnen genieten van hun pas veroverde Europa League-ticket. Voor vrijwel alle steunpilaren van FC Utrecht lonkt namelijk een vertrek uit de Galgenwaard.

Labyad bijna onwel vanwege Ramadan
Zakaria Labyad moest na de 120 slepende minuten tegen AZ door zijn ploeggenoten naar de kleedkamer gedragen worden. De Utrecht-middenvelder doet mee aan de Ramadan, waardoor hij geen water mocht drinken. Volgens ploeggenoot Yassin Ayoub stond Labyad op het punt om flauw te vallen. (De Telegraaf)