Cillessen: Het was het gevoel toen ik in 2011 bij Nederlands elftal kwam

Cillessen: "Het was het gevoel toen ik in 2011 bij Nederlands elftal kwam"

30-05-2017 07:52
9

Jasper Cillessen hoopt onder de nieuwe trainer Ernesto Valverde volgend seizoen meer minuten te maken bij FC Barcelona. De voormalig Ajax-doelman moest tijdens zijn eerste seizoen André ter Stegen voor zich dulden. De Duitser tekende recent ook nog eens bij tot medio 2022. 

"Volgend seizoen hoop ik alle drie de prijzen te pakken", zegt een ambitieuze Cillissen in gesprek met De Telegraaf. De Oranje-international heeft tot dusver geen seconde spijt gehad van zijn transfer van Ajax naar FC Barcelona. "Ik sta met de beste spelers van de wereld op het trainingsveld. Door het trainen daar heb ik gemerkt dat ik in alle opzichten een betere keeper ben geworden, dus zowel sportief als mentaal. Je krijgt per wedstrijd soms één bal op doel en die moet je tegenhouden."

Waar Cillessen aan het begin van het seizoen op trainingen kansloos was tegen Luis Suarez, Lionel Messi en Neymar, gaat dat nu veel beter. "Het was het gevoel toen ik in 2011 bij het Nederlands elftal kwam. Heel veel gaat bij die drie, zoals ook bij Huntelaar, hard of geplaatst tussen de palen. Maar daar heb ik me tegen leren wapenen", aldus de goalie.