Grote gevolgen Atlético-verbod: toptransfer ketst af en lastige Griezmann-kwestie

Grote gevolgen Atlético-verbod: toptransfer ketst af en lastige Griezmann-kwestie

01-06-2017 12:30
9

Het transferverbod van Atlético Madrid heeft grote gevolgen voor de transfermarkt. Nu de Spanjaarden deze zomer definitief geen spelers mogen aantrekken bestaat er veel onzekerheid over een aantal kwesties. VoetbalPrimeur zet de directe gevolgen op een rij.

Lacazette komt (nog) niet
Het was inmiddels een uitgemaakte zaak dat Alexandre Lacazette de overstap van Olympique Lyon naar Atlético Madrid zou maken als het beroep tegen het transferverbod goed zou uitpakken. Vorige week werd zelfs nog bevestigd door Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas dat er een akkoord was bereikt met de Madrilenen. Ook Lacazette zelf was al rond. Er zijn nu twee opties voor Lacazette: of hij moet nog een half jaar bij Lyon spelen en pas in januari naar Atlético trekken, of hij verkast naar een andere club. Arsenal ligt al op de loer.

Griezmann letterlijk onvervangbaar
Atlético Madrid mag wel spelers verkopen, dus theoretisch is het mogelijk dat de door Manchester United gewilde Antoine Griezmann deze zomer gewoon de overstap naar Old Trafford maakt. Zeker omdat de Fransman een vastgestelde transfersom van honderd miljoen euro in zijn contract heeft staan. Atlético kan een beroep doen op de clubliefde van Griezmann, maar de aanvaller wil zo graag een grote transfer maken dat dit niet genoeg lijkt. Een vervanger halen is in dat geval in ieder geval onmogelijk voor Atlético. Belangstelling voor andere belangrijke spelers zal Atlético, indien mogelijk, meteen afwimpelen.

Andere transfers die nu onmogelijk zijn
Een rol als back-up bij Atlético Madrid kan Andrés Guardado wel op zijn buik schrijven. De PSV’er werd onder meer door het Zuid-Amerikaanse ESPN in verband gebracht met de Spaanse topclub en hoewel er nog geen sprake was van concrete interesse, zal die belangstelling nu helemaal verdwijnen. Hetzelfde geldt voor de interesse van Atlético Madrid in Manchester City-aanvaller Nolito. De Spanjaard bevestigde zelf dat hij in de belangstelling stond van Atlético, maar zal nu een andere uitweg bij City moeten zoeken. Ook Andrea Belotti, voor wie Atlético zich gemeld zou hebben bij Torino, komt niet naar Madrid.

Het goede nieuws
Ja, er is ook nog goed nieuws voor Atlético Madrid. Want hoewel er niemand aangetrokken mag worden, keren er wel huurlingen terug naar de Spaanse hoofdstad die meer dan nodig kunnen zijn. Aanvallende middenvelder Diogo Jota, die dit seizoen op huurbasis voor FC Porto 27 wedstrijden speelde en acht keer scoorde, is een van hen. De 23-jarige spits Luciano Vietto kende een aardig seizoen bij Sevilla met zes goals in 21 wedstrijden en keert ook terug. En ook de Argentijnse middenvelder Matias Kranevitter keert terug van een jaar bij Sevilla, terwijl het negentienjarige talent Theo Hernandez na een jaar bij Alaves zich ook weer in de hoofdstad mag melden.



Bovendien heeft Real Madrid bewezen dat een transferverbod niet per definitie fataal hoeft te zijn. Na een jaar zonder nieuwe aankopen is de rivaal van Atlético Madrid kampioen van Spanje geworden en staat het komende zaterdag in de finale van de Champions League, met spelers als de jonge Marco Asensio die door het uitblijven van grote aankopen meer kansen krijgen.