Grot, Kadioglu en Dumic hoeven niet verkocht te worden: Rekening mee gehouden

Grot, Kadioglu en Dumic hoeven niet verkocht te worden: "Rekening mee gehouden"

03-06-2017 08:38
13

NEC is niet gedwongen spelers te verkopen deze zomer. De Nijmegenaren degradeerden naar de Jupiler League, maar er zijn bepaalde clausules in de doorlopende contracten opgenomen, waarin staat dat de verbintenissen ook voor de eerste divisie gelden.

"Het is belangrijk te benadrukken dat er voor NEC geen noodzaak is spelers te verkopen als gevolg van de degradatie'', zegt Edwin de Kruijff, die binnenkort afzwaait als technisch directeur, tegen De Gelderlander. "In de contracten is namelijk rekening gehouden met dit scenario, waardoor spelers ook in de eerste divisie behouden kunnen blijven voor de club. Mijn opvolger zal, samen met een nieuwe algemeen directeur, vorm gaan geven aan de nieuwe selectie voor het komende seizoen.''

Het gaat onder meer over de verbintenissen van spelers als Joris Delle, Dario Dumic, Gregor Breinburg, Jay-Roy Grot en Ferdi Kadioglu, weet het eerdergenoemde medium. Ondertussen wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de komst van een nieuwe technisch directeur. "Voor Edwin (De Kruijff, red.) is het lastig beslissingen te nemen terwijl hij volgende maand weg is. Als je een goede selectie wilt samenstellen, om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie, dan is een goede technisch directeur nodig", sprak commissaris Leonard Ariëns vrijdag dan ook in De Gelderlander.