'Bosz-deal in stroomversnelling: afkoopsom 5 miljoen, presentatie binnen 48 uur'

'Bosz-deal in stroomversnelling: afkoopsom 5 miljoen, presentatie binnen 48 uur'

03-06-2017 11:29
231

Peter Bosz lijkt op zeer korte termijn te worden gepresenteerd als nieuwe trainer van Borussia Dortmund. BILD en Voetbal International melden zaterdag dat de Duitse grootmacht een afkoopsom van zo'n vijf miljoen euro wil betalen voor Bosz. 

Afgelopen zomer ondertekende Bosz een driejarig contract bij Ajax. Het lijkt er inmiddels dus ernstig op dat het bij één seizoen in Amsterdam blijft voor de oefenmeester. Na het afhaken van Lucien Favre (Nice) is Dortmund snel doorgeschakeld naar Bosz. Vrijdag vonden er gesprekken plaats tussen de coach en de leiding van Dortmund, weten BILD en VI.

Bosz kreeg tijdens dat onderhoud te horen dat hij zelf een assistent mag kiezen en meenemen naar Dortmund. De Bundesliga-grootmacht, die onlangs afscheid nam van trainer Thomas Tuchel, hoopt binnen 48 uur op witte rook.

Ajax zou zo'n vijf miljoen euro ontvangen voor de oud-trainer van onder meer Vitesse en Heracles, die dit seizoen met Ajax de finale van de Europa League bereikte. Dat bedrag is blijkbaar geen probleem voor BVB. Bosz kan naar verluidt een jaarsalaris van vier miljoen euro opstrijken in Duitsland.