AZ-basisklant neemt 'voldaan' afscheid van Alkmaar: Niet meer weg te denken

AZ-basisklant neemt 'voldaan' afscheid van Alkmaar: "Niet meer weg te denken"

04-06-2017 11:19
16

Mattias Johansson verlaat met een voldaan gevoel Alkmaar deze zomer. De verdediger speelde vijfenhalf seizoen bij AZ en is naar eigen zeggen flink gegroeid als voetballer en persoon.

"Ik ben denk ik volwassener geworden. Nu denk ik meer na", zegt de mandekker op de officiële website van AZ. "Toen ik jonger was deed ik dingen gewoon. Ik wilde mezelf toen ook meer bewijzen en was hongeriger. Het gaat op een gegeven moment op de automatische piloot. Dan ben je toe aan een nieuwe prikkel."

Johansson speelde in totaal 176 duels voor de Alkmaarders. "Dat is best veel. Vooraf ging ik er vanuit dat ik twee, drie seizoenen bij AZ zou voetballen en daarna een stap hogerop zou maken. Alleen duurde het anderhalf jaar voordat ik een basisplaats had en me echt had aangepast", meent de tweevoudig Zweeds international.

Van Gertjan Verbeek heeft Johansson het meest geleerd. In het seizoen 2012/2013 was hij de trainer van Johansson. "Verbeek heeft me veel bijgebracht. Het waren soms harde lessen om de basis dingen te leren. Onder meer de krachttrainingen, dat is bij mij nu niet meer weg te denken."

Lees ook: Verdediger verlaat AZ na vijfenhalf jaar: "Ik wil graag naar een leuk land"