'Messi maakt zich intern sterk voor Barcelona-bod op landgenoot van PSG'

'Messi maakt zich intern sterk voor Barcelona-bod op landgenoot van PSG'

05-06-2017 07:32
12

FC Barcelona hoopt zich in de zomer te versterken met minimaal één grote naam. Angel Di Maria, aanvaller van Paris Saint-Germain, is één van de opties.

Dat melden zowel El Mundo Deportivo als Le Parisien maandag. De 29-jarige Di Maria is in beeld om de plek van de overbodige Arda Turan over te nemen in de kleedkamer. Hij kan niet alleen als vleugelaanvaller uit de voeten, maar is ook een optie voor een plek links op het middenveld. Barça heeft daar weinig opties, omdat Andrés Iniesta regelmatig kampt met fysieke klachten. Lionel Messi zou zich intern sterk hebben gemaakt voor de komst van zijn landgenoot.

Een mogelijke transfer van Di Maria naar Barcelona is saillant, omdat hij van 2010 tot 2014 onder contract stond bij Real Madrid en daar een landstitel, twee Copa del Reys en een Champions League won. Via Manchester United kwam hij twee jaar geleden terecht bij PSG. Na zijn vertrek bij Real had Di Maria een clausule in zijn contract staan die een transfer naar Barcelona in de weg stond. Door zijn overstap naar PSG is dat inmiddels niet meer van kracht.