Het beste van Dortmund en Ajax in één opstelling: vijf Ajacieden halen de basis

Het beste van Dortmund en Ajax in één opstelling: vijf Ajacieden halen de basis

07-06-2017 11:30
34

Bij Borussia Dortmund gaat coach Peter Bosz met een geweldige talentenploeg aan de slag, maar ook bij Ajax had de trainer de beschikking over veel talenten die de potentie hebben de stap naar de Europese top te maken. Wat als de ploegen van Dortmund en Ajax gecombineerd zouden worden, oftewel, welke spelers van Ajax zouden niet misstaan bij de nieuwe club van Bosz?

Borussia Dortmund
In de opstelling van Dortmund is de spitspositie opengelaten omdat wel zeker is dat Pierre-Emerick Aubameyang de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen niet gaat meemaken. De aanvaller staat op het punt naar Paris Saint-Germain over te stappen en wordt dus niet meegenomen in deze gecombineerde XI. De andere sterke punten van de opstelling van Dortmund ten opzichte van die van Ajax liggen duidelijk op de flanken. De buitenspelers zijn van wereldklasse en de backs overschaduwen die van de Amsterdammers. Bovendien is er met Julian Weigl een perfect slot op de deur op het middenveld. 

Wedden

Meer odds

Ajax
De sterke punten van het Ajax van Bosz lagen vooral in de as, met Davinson Sánchez als onverstoorbare verdediger en een offensief, kwalitatief ijzersterk middenveld met Hakim Ziyech en Davy Klaassen. De zwaktes lagen op de flanken met twee buitenspelers die wisselvallig waren (Younes en Traoré) en backposities die ingevuld moesten worden door spelers die daar niet van nature spelen (Sinkgraven, Viergever en Veltman).

Gecombineerde XI
Wat als je een opstelling moest maken van de spelers van Dortmund en Ajax? De offensieve vleugels zijn duidelijk voor de spelers van Dortmund, met Marco Reus en het supertalent Ousmane Dembélé als de grote sterren. Kasper Dolberg hoeft niet af te rekenen met Pierre-Emerick Aubameyang en zou een uitstekende spits kunnen zijn voor de naar aanvallende versterking zoekende Duitsers.

Op het middenveld mag Julian Weigl het fort bewaken, maar moeten de aanvallende intenties komen van Klaassen en Ziyech. Klaassen wint de strijd van Mario Götze, Shinji Kagawa en Gonzalo Castro, die allen niet een geweldig seizoen achter de rug hebben. De strijd tussen Hakim Ziyech en het van Borussia Mönchengladbach overgekomen talent Mahmoud Dahoud is wel een heel spannende, maar wordt, voor nu, nog gewonnen door de meer geslepen Ziyech.

In de defensie zijn de backposities voor Dortmund-spelers Raphaël Guerreiro en Lukasz Piszczek of Matthias Ginter en houdt Sokratis zijn plek in het centrum van de defensie. Aan zijn zijde komt volgend seizoen de van Bayer Leverkusen overgekomen Ömer Toprak te staan, maar zou Ajax-uitblinker Davison Sánchez misschien wel een veel betere optie zijn. Op het doel staat bij Dortmund Roman Bürki, de ver vooruit voetballende en zeer getalenteerde Ajax-doelman André Onana past echter veel beter in het Bosz-spelletje.

Wat is jouw opstelling als je de teams van Ajax en Borussia Dortmund combineert? Reageer in de comments!

Lees ook: Bosz krijgt bij Borussia Dortmund beschikking over hypergetalenteerde ploeg