Van Bommel komt met foto: 'Ongelooflijk dat wij ons moeten verantwoorden'

Van Bommel komt met foto: 'Ongelooflijk dat wij ons moeten verantwoorden'

08-06-2017 17:03
39

Mark van Bommel vindt het 'ongelooflijk' dat Saudi-Arabië zich moet verantwoorden voor de gebeurtenissen voor het WK-kwalificatieduel met Australië. Het incident is volgens hem een storm in een glas water.

Terwijl de internationals van Australië zich donderdag rond de middencirkel verzamelden voor de interland tegen Saudi-Arabië, ging de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk al in formatie staan. Het is echter geen teken van een gebrek aan respect, zo bleek na afloop.

'Ongelooflijk dat wij ons moeten verantwoorden na manipulatie van de beelden. Zie foto... technische staf stond gewoon bij minuut stilte', twittert Van Bommel. De jeugdtrainer van PSV is ook de assistent van Van Marwijk bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië.

Van Bommel krijgt bijval van Van Marwijk. "Wij zijn als technische staf onmiddellijk gaan staan", zegt de bondscoach tegen De Limburger. Een minuut stilte is ongebruikelijk in de Arabische cultuur. "Natuurlijk hebben ze respect voor slachtoffers maar dat wordt getoond door bidden, liefdadigheid en andere manieren dan een minuut stilte."