LIVE-discussie: Advocaat kiest voor Memphis en komt beloftes aan Oranje-trio na

LIVE-discussie: Advocaat kiest voor Memphis en komt beloftes aan Oranje-trio na

09-06-2017 19:44
166

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met Memphis Depay aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. De aanvaller van Olympique Lyon krijgt de voorkeur boven Quincy Promes.

In de aanloop naar de belangrijke interland in De Kuip stonden tien namen al vast in de basiself van Oranje. Memphis maakt het elftal compleet. Bondscoach Dick Advocaat, die voor het eerst op de bank zit, had ook voor Quincy Promes kunnen kiezen, maar de speler van het jaar in Rusland valt weg uit de basiself.

Wedden

Meer odds

Advocaat kiest voor Jasper Cillessen onder de lat, een verdediging met Joël Veltman, Stefan de Vrij (eerste interland in twee jaar), Wesley Hoedt en Daley Blind, een middenveld met Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en de jarige recordinternational Wesley Sneijder en een aanval met Arjen Robben, Vincent Janssen en dus Memphis.

Advocaat had al aan De Vrij, Hoedt en Sneijder beloofd dat ze in de basis zouden staan. Het Nederlands elftal trapt om 20.45 uur af tegen Luxemburg. Een overwinning is noodzakelijk om zicht te houden op kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland.

De opstellingen:

Nederland: Cillessen; Veltman, De Vrij, Hoedt, Blind; Wijnaldum, Strootman, Sneijder; Robben, Janssen, Memphis.

Luxemburg: Schon; Jans, Chanot, Mahmutovic, Malget; Martins, V. Thill, S. Till, Rodrigues; Turpel, Bensi.