Advocaat bevestigt nóg twee Oranje-basisspelers: 'Dat heb ik altijd graag'

Advocaat bevestigt nóg twee Oranje-basisspelers: 'Dat heb ik altijd graag'

08-06-2017 15:33
26

Na Wesley Sneijder zijn ook Wesley Hoedt en Stefan de Vrij verzekerd van een basisplek in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg. Dat heeft Dick Advocaat bevestigd.

"Ik heb altijd in het centrum graag een links- en rechtspoot", aldus Advocaat volgens de NOS over het Oranje-duo, dat elkaar door en door kent van SS Lazio. Bij de Italiaanse subtopper spelen Hoedt en De Vrij regelmatig samen. Het is overigens de eerste interland voor De Vrij in twee jaar tijd. Eerder gaf Advocaat al aan dat Sneijder in de basis begint tegen Luxemburg. De aanstaande recordinternational speelt niet hangend op links, maar krijgt een centrale rol.

Vrijdag neemt Oranje het op tegen Luxemburgers, die op bezoek komen in De Kuip. Advocaat accepteert niets minder dan een overwinning. Niemand kan zich nu meer verschuilen, zei de bondscoach donderdagmiddag op de persconferentie in Noordwijk. "Dat heb ik de spelers ook voorgehouden. Er zijn geen excuses meer. Er is kwaliteit genoeg aanwezig nu."

Lees ook: Vermoedelijke opstelling vs. Luxemburg: Ajacieden en PSV'er verdwijnen naar bank