'Gewilde Stam krijgt nieuwe aanbieding na vele geruchten over toekomst'

'Gewilde Stam krijgt nieuwe aanbieding na vele geruchten over toekomst'

10-06-2017 13:29
2

Jaap Stam wordt deze week met regelmaat in verband gebracht met trainersvacatures bij andere clubs en dat heeft Reading aan het denken gezet. De club wil aan alle speculaties een einde maken met een nieuw contract.

Dat meldt The Reading Chronicle. Als Stam terugkeert van zijn vakantie kan de manager een nieuw tweejarig contract bij de club uit het Championship ondertekenen. De huidige verbintenis van de 44-jarige coach loopt nog tot medio 2018 door.

Deze week werd Stam in verband gebracht met het trainerschap bij zowel Ajax als Leeds United. De Ajax-verhalen werden snel de kop ingedrukt door zaakwaarnemer Henk van Ginkel. "Jaap Stam wordt zeker geen trainer bij Ajax", zei Van Ginkel. Bij Leeds United is men op zoek naar een opvolger van de naar Middlesbrough vertrekkende Gary Monk, maar volgens The Chronicle is er nog geen contact geweest tussen Leeds en Stam.

En als het aan Reading ligt gaat dat contact er ook niet komen. Stam zal na de gesprekken over een eventuele contractverlenging ook met de Chinese eigenaren Dai Yongge en Dai Xiu Li om de tafel gaan zitten om de transfermogelijkheden te bespreken. De manager leidde Reading dit seizoen knap naar de derde plaats in het Championship. De club liep in de finale van de play-offs op Wembley promotie mis door een verloren strafschoppenreeks.