Bergkamp ontvangt lof van Ajax-aanvaller: 'Types die anders durven denken'

Bergkamp ontvangt lof van Ajax-aanvaller: 'Types die anders durven denken'

10-06-2017 17:10
42

Amin Younes meent dat hij deel uitmaakt van een uitstervend ras. Volgens de linksbuiten ontbreekt het in Duitsland aan pure dribbelaars. Hij dankt Ajax en Dennis Bergkamp voor zijn ontwikkeling.

"Natuurlijk zijn er nog geweldige dribbelaars in de Bundesliga, zoals Franck Ribéry en Arjen Robben, maar slechts weinigen van hen hebben een Duits paspoort. Ik profiteer van het feit dat ik fouten mag maken en de bal mag verliezen in de een-tegen-een", zegt Younes tegen BILD. Hij dankt daarvoor Bergkamp. "Dat zijn types die anders durven te denken."

"Hij zag dat ik in wedstrijden dubbele mandekking kreeg", vervolgt Younes. "Daarom liet hij mij op de training tegen twee verdedigers spelen in een kleine ruimte. Ik moest er doorheen." Ook directeur spelersbeleid Marc Overmars krijgt complimenten. "Voor mij was het de grootste eer toen Overmars zei: 'jij doet mij aan mezelf denken'. Hij bedoelde dat ik zowel buitenom als binnendoor kan."

Volgens Younes wordt hij regelmatig vergeleken met Robben. "Maar in tegenstelling tot Robben schiet ik vaker in de korte hoek." Daarnaast heeft hij zelf een hogere pet op van Ribéry. "Ik zou voor Ribéry kiezen, met alle respect voor Robben. Ribéry kan ook in de kleine ruimte dribbelen en vanuit stand. Hij is een slimme speler. Daar houd ik van."