Update: 'Verratti voedt Barcelona-geruchten en wil vertrekken bij PSG'

Update: 'Verratti voedt Barcelona-geruchten en wil vertrekken bij PSG'

12-06-2017 18:37
37

Marco Verratti heeft zijn club Paris Saint-Germain laten weten dat hij wil vertrekken. De 24-jarige Italiaan staat in de belangstelling van FC Barcelona, Juventus en Chelsea.

Verratti zat zaterdag om tafel met Antero Henrique, de nieuwe sportief directeur van PSG. Tijdens dat gesprek deelde de middenvelder zijn vertrekwens mede, maar de Franse topclub is niet heel happig op een transfer, meldt L'Equipe. Verratti heeft nog een contract tot medio 2021 in Parijs en moet daarom minstens tachtig miljoen euro opbrengen.

De spelbepaler wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona, dat de middenlinie wil versterken met een speler van wereldklasse. De Catalanen kunnen echter forse concurrentie verwachten in de strijd om de handtekening van Verratti. Ook bij Chelsea en Juventus staat hij op het verlanglijstje.

Verratti speelt sinds 2012 voor PSG, dat hem destijds overnam van Serie B-club Pescara. Afgelopen seizoen kwam hij tot 28 optredens in de Ligue 1.

Update 11-6 11.10 uur: FC Barcelona heeft honderd miljoen euro geboden voor Marco Verratti, meldt Mediaset Premium. De Catalanen zouden volgens het medium het eclatante bedrag over hebben voor de Paris Saint-Germain-speler, om zo Juventus voor te zijn. De Italiaanse grootmacht zou ook geïnteresseerd zijn in de diensten van Verratti, die een prijskaartje van tachtig miljoen euro om zijn nek heeft hangen.

Update 12-6 18.37 uur: Het Franse L'Equipe meldt dat Marco Verratti Paris Saint-Germain heeft laten weten deze zomer te willen vertrekken bij de club. De geruchten over een nakend vertrek naar FC Barcelona worden daarmee gevoed. De Catalanen hebben zoals eerder vermeld veel geld over voor de international, die ook in de belangstelling staat van Juventus.