AZ-aanvaller enthousiast: 'Het is zo'n goede club, spelen altijd in de top vijf'

AZ-aanvaller enthousiast: 'Het is zo'n goede club, spelen altijd in de top vijf'

11-06-2017 10:26
12

Alireza Jahanbakhsh heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Nederland. De 23-jarige Iraniër werd in 2013 door NEC opgepikt bij Parseh Tehran in zijn geboorteland.

"In Nederland kan je als voetballer volwassen worden", zegt Jahanbakhsh op de website van de Aziatische voetbalbond AFC. "De focus die er is voor spelers en de manier waarop ze werken met spelers, zeker jonge talenten, is ongelooflijk goed. Alles is er om je te helpen je dromen te verwezenlijken. Toen ik de aanbieding kreeg van NEC twijfelde ik geen moment."

"Ik ben gewoon gegaan en heb mij zo goed mogelijk proberen aan te passen aan het land en de cultuur", vervolgt de vleugelaanvaller. Met succes want na twee seizoenen verdiende hij een transfer naar AZ, waar hij dit seizoen een vaste waarde was. "Het is zo'n goede club, ze spelen altijd in de top vier of vijf in Nederland. Voor de ontwikkeling van een jonge speler is dat geweldig."

Jahanbakhsh lijkt nog niet bezig met een buitenlands avontuur. "Als je doelen hebt en mensen die je helpen je ambities te realiseren, maakt dat je blij."