'Conte moet door het stof voor blunder die Chelsea miljoenen euro's kost'

'Conte moet door het stof voor blunder die Chelsea miljoenen euro's kost'

11-06-2017 14:37
30

Chelsea-manager Antonio Conte moet door het stof na alle ontwikkelingen rond Diego Costa in de afgelopen dagen. De leiding van de kampioen van Engeland is boos op Conte, omdat deze Costa per sms liet weten dat de spits mag uitkijken naar een andere club. 

Het bericht dat de Italiaan verstuurde naar de aanvaller, lekte enkele dagen geleden uit. Er is duidelijk te lezen dat Conte geen gebruik meer wenst te maken van de diensten van Costa. Nu weten andere clubs dus óók dat The Blues hun topscorer willen dumpen. Tabloid The Sun vermoedt dat het prijskaartje van Costa door de actie van Conte met zeker vijftien miljoen euro is gedaald. 

Succesmanager Conte neemt nu de volledige schuld op zich. Wanneer hij is teruggekeerd van vakantie, zal er een vergadering worden belegd met de clubleiding. Conte moet daarin tekst en uitleg geven over de sms die hij heeft verstuurd.

AC Milan, Atlético Madrid en diverse Chinese clubs worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgever voor Costa (28), die de afgelopen drie seizoenen 58 goals maakte in 119 officiële duels namens Chelsea. 

Lees ook: BBC openbaart berucht Costa-appje van Conte: 'Hi Diego'