Hoogma verkast naar Bundesliga: Wij gunnen Justin deze belangrijke stap

Hoogma verkast naar Bundesliga: "Wij gunnen Justin deze belangrijke stap"

13-06-2017 09:00
43

Justin Hoogma maakt de overstap van Heracles Almelo naar TSG Hoffenheim. Dat meldt de eredivisionist dinsdagochtend via de officiële kanalen. Hoogma (19) maakte afgelopen seizoen grote indruk in de achterhoede van Heracles.

Zijn uitstekende seizoen heeft de stopper nu dus een transfer naar de Bundesliga opgeleverd. Hoogma tekent bij de nummer vier van de Bundesliga een contract voor vier jaar. "Heracles Almelo verliest hiermee een talentvolle jonge speler. Maar wij gunnen Justin deze belangrijke stap in zijn carrière", laat voorzitter Jan Smit weten. 

Hoogma miste afgelopen seizoen niet één minuut in de competitie. De tiener speelde de volle negentig minuten in 34 competitieduels. Heracles trok hem in januari 2016 aan. Eerder werd onder meer ook Feyenoord aan Hoogma gelinkt. 

Het wordt Duitsland voor de centrale verdediger. Bij Hoffenheim is Alfred Schreuder werkzaam als assistent-trainer. Dankzij de vierde plaats in de  Bundesliga plaatste Hoffenheim zich voor de voorronde van de Champions League.