Ik had nooit verwacht dat er al zo snel interesse uit het buitenland zou komen

"Ik had nooit verwacht dat er al zo snel interesse uit het buitenland zou komen"

13-06-2017 09:48
12

Justin Hoogma denkt dat zijn transfer naar Bundesliga-subtopper TSG Hoffenheim goed is voor zijn ontwikkeling. Dat zegt de negentienjarige verdediger op de website van zijn management Soccer Vision. Dinsdag werd bekend dat Hoogma per direct van Heracles Almelo naar Duitsland verkast. Hij tekende voor vier jaar bij Hoffenheim. 

"Ik had nooit verwacht dat er al zo snel interesse uit het buitenland zou komen, maar ik had bij Hoffenheim wel meteen een goed gevoel. Zeker toen ik daar geweest ben om te kijken en een aantal gesprekken heb gevoerd was ik erg enthousiast. Hoffenheim is een klein dorpje met nog geen 4000 inwoners, maar de club telt echt serieus mee in Duitsland", aldus de tiener.

"Ze zijn het afgelopen seizoen vierde geworden en dus gaan we ook de voorronde van de Champions League in. Dat is heel mooi, maar totaal niet van invloed geweest op mijn beslissing", vervolgt hij. "Er zullen best mensen zijn die vinden dat ik te vroeg naar het buitenland vertrek, maar ik heb een goed gevoel bij deze club en ik denk dat ik me hier sneller en beter kan ontwikkelen dan in Nederland. De weerstand en het niveau ligt hier hoger op trainingen en bij wedstrijden, waardoor ik meer van mezelf zal moeten vragen."

Hoogma heeft enorm veel zin in zijn Duitse avontuur. "Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen in al die mooie stadions te spelen. Ik ben groot fan van de Bundesliga, altijd al geweest. De sfeer in de stadions is geweldig, er wordt mooi voetbal gespeeld en talenten krijgen overal hun kansen, ook bij topclubs als Bayern München en Borussia Dortmund."

Lees ook: Hoogma verkast naar Bundesliga: "Wij gunnen Justin deze belangrijke stap"