Moreno verlaat PSV en tekent contract bij AS Roma

Moreno verlaat PSV en tekent contract bij AS Roma

13-06-2017 14:40
175

Een transfer die volledig uit de lucht komt vallen: Héctor Moreno verlaat PSV voor AS Roma. De deal werd dinsdagmiddag bekendgemaakt door de Romeinen. 

Moreno tekent een contract tot medio 2021 bij de club waar ook Kevin Strootman speelt. Inmiddels heeft ook PSV de deal bevestigd. "Ik ben erg blij om naar Rome te komen", zegt Moreno in een reactie op de website van zijn nieuwe club. "Voor mijn carrière is dit een belangrijke stap voorwaarts."

De nieuwe transferman bij AS Roma, de gerenommeerde transfergoeroe Monchi, is blij met de komst van Moreno. "Hij stond al lang op mijn lijstje en gelukkig waren de omstandigheden nu rijp om hem naar Rome te halen. Moreno is een centrale verdediger met veel internationale ervaring die perfect past in het profiel van de speler die we zochten."

PSV zou volgens de berichten in Italië vijf tot zes miljoen euro vangen voor de Mexicaan, die in Eindhoven nog een contract had tot medio 2019. Moreno kwam in twee seizoenen bij PSV tot 61 optredens in de Eredivisie. Daarvoor kwam hij vier seizoenen uit voor Espanyol en vier jaar voor AZ.