Lof voor keuze Ajax: 'Met Slot en Ten Hag hoort hij bij de beste trainers'

Lof voor keuze Ajax: 'Met Slot en Ten Hag hoort hij bij de beste trainers'

14-06-2017 08:35
54

Marcel Keizer heeft zowel als speler en als trainer een bescheiden cv, maar hij lijkt wel de nieuwe eindverantwoordelijke bij Ajax te worden. SC Cambuur-directeur Gerald van den Belt staat volledig achter de keuze van de Amsterdammers.

"Het is gelukkig achterhaald dat je als speler bij de wereldtop moet hebben gezeten om een goede trainer te zijn", zegt Van den Belt in het Algemeen Dagblad. "Die achtergrond hadden Van Gaal en Hiddink ook niet. Met Keizer maakt Ajax een fantastische keuze. Met Arne Slot en Erik ten Hag hoort hij bij de beste trainers van dit moment."

Dat Keizer in 2016 degradeerde met Cambuur, waar hij het elf wedstrijden voor het einde overnam van Henk de Jong, wordt hem in Leeuwarden niet aangerekend. "Marcel heeft geprobeerd te redden wat er te redden viel. Maar hij kon het tij niet meer keren."

Volgens Van den Belt is Keizer goed bestand tegen de druk bij Ajax. "Marcel is een no nonsense-figuur, wars van politiek gekonkel. Hij is puur zichzelf. Compromisloos. Dat maakt hem ook tot een prettig persoon."

Lees ook: 'Geschiktere kandidaat haakte af bij Ajax'