Droomtransfer voor Hoogma: 'Destijds dacht ik in de vakantie maar aan een ding'

Droomtransfer voor Hoogma: 'Destijds dacht ik in de vakantie maar aan een ding'

14-06-2017 09:41
17

Justin Hoogma kan zich opmaken voor duels met Bayern München en Borussia Dortmund in de Bundesliga. De negentienjarige verdediger speelt tot zijn eigen vreugde de komende vier seizoenen voor Hoffenheim.

"Het was geweldig", kijkt Hoogma in het Algemeen Dagblad terug op zijn eerste ervaringen bij zijn nieuwe club. Hij beseft dat het hard gaat. De voormalig Heracles Almelo-speler debuteerde op 6 maart 2016 in de Eredivisie en miste het afgelopen seizoen geen minuut. "Wie me dat een jaar geleden had gezegd, had ik voor gek verklaard. Destijds dacht ik in de vakantie maar aan een ding: hoe kom ik in de basis bij Heracles?"

Wedden

Meer odds

Sinds maart was het vader Nico-Jan Hoogma, tevens directeur van Heracles, duidelijk dat Hoffenheim serieuze interesse had. "Ze hadden een grondige studie van hem gemaakt. Uiteindelijk hebben ze hem vijftien keer bekeken en is er door zeven verschillende mensen een rapportage gemaakt", aldus Hoogma senior, die zich afzijdig hield tijdens de onderhandelingen.

Justin was snel onder de indruk van Hoffenheim. "De manier waarop zij voetballen, sprak me aan. Hoffenheim hanteert niet de lange bal. Zij spelen verzorgd voetbal van achteruit." De laatste twijfels werden weggenomen bij de eerste kennismaking. "Het gesprek met trainer Julian Nagelsmann, het feit dat Alfred Schreuder er als assistent-trainer zit, het trainingscomplex en het stadion: het gevoel was meteen goed."