Jans: 'Zoals ik Bosz ken, is het geen persoon met wie je even een praatje maakt'

Jans: 'Zoals ik Bosz ken, is het geen persoon met wie je even een praatje maakt'

14-06-2017 11:01
23

Ron Jans is fan van de trainer Peter Bosz, al zal hij niet snel de beste vrienden met de Borussia Dortmund-coach worden. De bij PEC Zwolle vertrokken trainer komt in de Nieuwe Revu aan het woord over zijn collega.

"Wat ik mooi vind aan Peter, is dat hij een herkenbare manier van voetballen hanteert die je steeds terugziet in de teams die hij traint", begint Jans. "Er zit enorm veel drang naar voren in met veel druk op de tegenstander. Als je de visie van een trainer terugziet op het veld, is dat een van de grootste complimenten die je als coach kunt krijgen."

Over de persoon Peter Bosz is Jans open. "Ja, daar moet je even doorheen. Zoals ik hem ken, is het geen persoon met wie je laagdrempelig even een praatje gaat maken. Het is geen man op wie je even makkelijk afstapt, hij is toch wat afstandelijk. Maar als je daar doorheen gaat, en dat is tussen ons een aantal keren gebeurd, dan is het een prima kerel. Hij vormt een heel goed koppeltje met zijn assistent Hendrie Krüzen. Krüzen is goed in het persoonlijke contact met spelers."