Update: Raiola stort zich op Tete-transfer: 'Met heleboel mensen in gesprek'

Update: Raiola stort zich op Tete-transfer: 'Met heleboel mensen in gesprek'

14-06-2017 19:04
183

Galatasaray heeft serieuze belangstelling voor Kenny Tete. De Turkse topclub heeft zich zelfs al officieel gemeld in Amsterdam om te onderhandelen over de rechtsback, zo weet De Telegraaf te melden.

Volgens het landelijke medium is Galatasaray met Ajax in gesprek over een afkoopsom van Tete, die afgelopen seizoen tot zijn grote onvrede reservespeler was achter Joël Veltman. Desondanks mocht de verdediger nog regelmatig opdraven van de inmiddels vertrokken trainer Peter Bosz. Een akkoord over een transfer is echter nog niet bereikt. Het is eveneens onduidelijk of Tete zelf een vertrek naar Turkije ziet zitten.

Volgens De Telegraaf rekent op Ajax op een transfersom van ongeveer drie miljoen euro, plus een percentage doorverkoop en bonussen. Tete, die ondanks zijn reserverol regelmatig liet weten niet onwelwillend te staan tegenover een langer verblijf in Amsterdam, lijkt zodoende toch op weg naar de uitgang. 

Update 19.04: Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Tete, laat aan De Telegraaf weten dat er 'veel meer belangstelling is' voor zijn cliënt. "Ik ben met een heleboel mensen in gesprek", aldus de steenrijke spelersmakelaar. Galatasaray krijgt dus te maken met stevige concurrentie.