Wolfsburg verkoopt keeper aan AS Monaco en heeft al akkoord over terugkeer

Wolfsburg verkoopt keeper aan AS Monaco en heeft al akkoord over terugkeer

16-06-2017 15:01
3

AS Monaco heeft vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt dat Diego Benaglio volgend seizoen bij de kampioen van Frankrijk speelt. De doelman komt over van VfL Wolfsburg, waar hij nog een contract tot medio 2019 had.

Bij AS Monaco heeft de doelman een verbintenis tot de zomer van 2020 ondertekend. Opvallend is dat Wolfsburg in het statement waarin het vertrek van Benaglio wordt aangekondigd toevoegt dat de Zwitser na zijn carrière hoogstwaarschijnlijk terug gaat keren naar de club die momenteel onder leiding staat van Andries Jonker. "We hebben al een principe-akkoord bereikt over een rol bij Wolfsburg na het einde van zijn carrière", laat sportief directeur Olaf Rebbe weten.

Benaglio stond liefst tien seizoenen onder contract bij Wolfsburg en speelde 259 wedstrijden in de Bundesliga voor de club. Op de website van zijn nieuwe werkgever Monaco toont hij zich verheugd over de transfer. "Het is een grote eer om bij de kampioen van Frankrijk te tekenen. Ik heb de ontwikkeling van het team gevolgd en heb goed gekeken naar Radamel Falcao en het spel van Kylian Mbappé. Ik kan niet wachten om de ploeg te ontmoeten", aldus de 33-jarige Benaglio.