'Bosz wijst toptarget aan bij vertrek Aubameyang: competitie van bijna gehele top'

'Bosz wijst toptarget aan bij vertrek Aubameyang: competitie van bijna gehele top'

17-06-2017 13:29
20

Alexandre Lacazette wordt door bijna de gehele Europese top begeerd. Dat Arsenal met hem bezig is en ook als favoriet gezien wordt, werd deze week al bekend. Volgens L’Équipe is de club uit Londen echter lang niet de enige club die ver wil gaan voor de spits van Olympique Lyon.

Zo heeft Borussia Dortmund, de nieuwe club van voormalig Ajax-trainer Peter Bosz, Lacazette als nummer één op de lijst met opvolgers van de mogelijk vertrekkende Pierre-Emerick Aubameyang. Manchester United is bezig met Real Madrid-spits Alvaro Morata, maar houdt Lacazette in het achterhoofd als back-up, mocht de deal met de Madrilenen geen doorgang vinden.

Naast Arsenal en Manchester United zijn er nog twee Premier League-clubs in de race. Chelsea schakelt net als United over naar Lacazette, mocht hun eerste keuze Romelu Lukaku niet overkomen. Ook zou Liverpool contact hebben opgenomen met het management van Lacazatte, die bij Liverpool wél als eerste optie wordt gezien.

Ondertussen wordt ook nog steeds Atlético Madrid genoemd. De club heeft een transferverbod, waardoor Lacazette na een transfer naar de Spaanse topclub een halfjaar geen wedstrijden zou mogen spelen. Een transfer in de winterstop behoort tot de opties. Tot slot noemt L'Équipe AC Milan. De Italianen waren lang geïnteresseerd in Lacazette, maar hebben inmiddels André Silva opgepikt bij FC Porto.