Ajax schuift met poppetjes: Heitinga vervangt Winter, rol voor Van der Gun

Ajax schuift met poppetjes: Heitinga vervangt Winter, rol voor Van der Gun

17-06-2017 16:08
12

John Heitinga is vanaf komend seizoen de trainer van Ajax A1. De oud-verdediger neemt het stokje over van Aron Winter. Dat meldt Ajax zaterdagmiddag via de officiële kanalen. 

Met Winter wordt er momenteel gesproken over een andere functie binnen de club. Heitinga was afgelopen jaar de rechterhand van Marcel Keizer bij Jong Ajax. Keizer is de opvolger van Peter Bosz. Ajax maakte zaterdag bekend dat de 48-jarige coach een contract voor twee seizoenen gaat signeren bij de verliezend Europa League-finalist. 

Heitinga krijgt samen met Frank Peereboom de leiding over de A1, door Ajax zelf omschreven als 'het vlaggenschip' van de opleiding. Cedric van der Gun, oud-speler van Ajax, gaat als trainer aan de slag in de onderbouw en Stan Bijl gaat met de keepers in de onderbouw aan de slag. Met de benoemingen van Van der Gun en Bijl is de trainersstaf compleet. 

"Het is mooi dat het overgrote deel van de posities binnen de opleiding hetzelfde blijft. Het is een goede mix geworden van oud-Ajacieden en aanstormend talent", aldus hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali via de officiële kanalen. 

Lees ook: Ajax stelt Keizer (48) aan als opvolger van Bosz