Lozano-bekende: 'Hebben probleempjes met hem gehad, geen ideale schoonzoon'

Lozano-bekende: 'Hebben probleempjes met hem gehad, geen ideale schoonzoon'

20-06-2017 08:36
55

Volgens Hans Westerhof heeft PSV met Hirving Lozano geen ideale schoonzoon in huis gehaald. De oud-trainer van PSV was tot een jaar geleden technisch directeur bij CF Pachuca, terwijl zijn zoon Wout de aanvaller onder zijn hoede had in de jeugd van de Mexicaanse club.

"Om eerlijk te zijn hebben we vroeger ook wel probleempjes met hem gehad. Hij was niet makkelijk coachbaar en is bepaald niet de ideale schoonzoon. Wout heeft hem in een finale weleens op de bank gezet om hem een lesje te leren", zegt Westerhof in gesprek met de NOS. "Hij heeft echt moeten leren een teamspeler te worden, maar is tot het besef gekomen dat het anders moest."

"Hij heeft heel duidelijk een eigen mening en je moet van goeden huize komen om hem te overtuigen", vervolgt Westerhof. "Ik heb weleens met zijn vader gesproken en hij komt uit een heel normaal gezin. Hij is niet opgegroeid in armoede." De Mexico-kenner heeft desondanks hoge verwachtingen van Lozano in de Eredivisie. PSV is bovendien niet over een nacht ijs gegaan.

"Mijn zoon heeft al een jaar of drie, vier contact met Danny Spronk, een scout van PSV. Er was meer belangstelling, want Lozano staat te boek als een van de grootste talenten van Mexico", stelt Westerhof. "Met de bal aan de voet is hij heel handig. En hij is heel snel en houdt van dribbelen. Net als Arjen Robben maakt hij veel goals door naar binnen te trekken en dan uit te halen."

Lees ook: 'Lozano heeft alles om een sensatie te worden'