Update: 'Liverpool bereikt akkoord over 39 miljoen euro: donderdag keuring'

Update: 'Liverpool bereikt akkoord over 39 miljoen euro: donderdag keuring'

21-06-2017 21:41
34

Mohamed Salah lijkt hard op weg naar Liverpool. Verschillende Engelse media melden dat Liverpool zo goed als rond is met AS Roma, de huidige werkgever van de Egyptische aanvaller. Bovendien zou Salah al onderweg zijn naar Liverpool om de laatste details af te ronden.

The Telegraph meldt dat Salah dinsdagmiddag het vliegtuig vanuit Cairo pakt om vervolgens 's avonds in Liverpool te arriveren. Naar verwachting ondergaat de razendsnelle aanvaller spoedig een medische keuring waarna de deal officieel gemaakt wordt.

Salah wordt bij Liverpool waarschijnlijk de duurste aankoop aller tijden. De Egyptenaar moet in totaal circa 44 miljoen kosten, terwijl Andy Carroll in 2011 nog voor veertig miljoen naar Anfield kwam. Dat de deal zo snel rond is gekomen, is opmerkelijk, aangezien de zaakwaarnemer van Salah zondag nog sprak van 'fake news', toen hem werd gevraagd naar een transfer van zijn cliënt.

Update 21/6 21.41: Liverpool heeft met AS Roma een akkoord bereikt over Mohamed Salah. Dat meldt de BBC. De clubs zijn het eens geworden over een transfersom van 39 miljoen euro, hetzelfde bedrag wat voor Sadio Mané, de duurste Afrikaanse voetballer, betaald is. Salah ondergaat donderdag de medische keuring en ondertekent daarna zijn contract.