'MLS-club zoekt nieuwe vedette na vertrek Drogba en kan Sneijder verlossen'

'MLS-club zoekt nieuwe vedette na vertrek Drogba en kan Sneijder verlossen'

21-06-2017 15:11
15

Wesley Sneijder kan zijn loopbaan mogelijk voortzetten in de Major League Soccer. Turkse media melden woensdag dat Montreal Impact op de 33-jarige spelmaker aast. Een vertrek bij Galatasaray lijkt onvermijdelijk in de zomer. Trainer Igor Tudor gaf onlangs nog aan dat Sneijder niet echt in zijn tactiek past. 

Het contract van Sneijder in Istanbul loopt door tot medio 2018. De recordinternational van Oranje verdient een slordige vijf miljoen euro per seizoen en dus is ook Galatasaray er waarschijnlijk bij gebaat om mee te werken aan een transfer. 

Nu lonkt er dus een avontuur in Canada voor Sneijder. Montreal Impact heeft een moeizaam jaar achter de rug in de MLS en wil zich voor aanvang van het nieuwe seizoen versterken met een grote naam. Didier Drogba is vertrokken uit Montreal. 

Het Turkse Sporx meldt dat Joey Saputo, de steenrijke eigenaar van de MLS-club, hoogstpersoonlijk wil opdraven voor de transfersom van Sneijder. De spelmaker heeft een transferclausule van 7,5 miljoen euro in z'n contract staan. 

Lees ook: Dreigende taal voor Sneijder mist doel: 'Voor ons zijn die woorden onbelangrijk'