Update: Bosz hoeft Guerreiro toch niet te missen: bondscoach zat volledig mis

Update: Bosz hoeft Guerreiro toch niet te missen: bondscoach zat volledig mis

22-06-2017 14:44
25

Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz zit in spanning over de fysieke gesteldheid van Raphaël Guerreiro. De Portugese linksback heeft tijdens het Confederations Cup-duel tussen Rusland en Portugal (0-1) vermoedelijk zijn enkel gebroken.

Guerreiro was nog verantwoordelijk voor de assist bij de goal van Cristiano Ronaldo, maar moest na 65 minuten met veel pijn het veld verlaten. Bondscoach Fernando Santos zei na afloop: "Raphaël is net naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden is dat hij zijn enkel gebroken heeft." In dat geval zou hij de gehele voorbereiding en de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen missen.

"Dit is erg triest, hij is een fantastische jongen. En een geweldige speler", zegt Santos. "We hopen dat de schade niet zo erg is als we op dit moment denken." Guerreiro werd een jaar geleden door Borussia Dortmund gekocht van het Franse FC Lorient na een goed EK met winnaar Portugal.

Update 22/6 14.44: Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz kan opgelucht ademhalen. Raphaël Guerreiro heeft toch niet zijn enkel gebroken in het duel tussen Portugal en Rusland op de Confederations Cup. Er is slechts sprake van een blauwe enkel. Eerder sprak de Portugese bondscoach Fernando Santos nog van een gebroken enkel.