Wang maakt statement bij ADO: 'We hebben zo'n twintig miljoen euro uitgegeven'

Wang maakt statement bij ADO: 'We hebben zo'n twintig miljoen euro uitgegeven'

22-06-2017 21:30
33

Het is onrustig in Den Haag, nu de gemeente de handen aftrekt van ADO. De veelbesproken eigenaar Hui Wang probeert de achterban met een persbericht gerust te stellen.

Omdat de gemeente Den Haag donderdag het prioriteitsaandeel heeft teruggegeven, is ADO volledig in Chinese handen. Het is daardoor onzeker of de club wel groen licht krijgt van de KNVB om aan het nieuwe Eredivisie-seizoen te beginnen. 'We hebben begrepen dat de gemeente Den Haag vandaag haar prioriteitsaandeel heeft teruggegeven. Tevens hebben we begrepen dat dit tot veel onrust heeft geleid onder de ADO-fans', schrijft Wang volgens Voetbal International.

'United Vansen baalt van de beslissing die vandaag is genomen. Wij hebben altijd het idee gehad dat het ieders doel was om te handelen ten faveure van ADO Den Haag en de fans', vervolgt Wang, die stelt dat er al flink is geïnvesteerd in ADO. 'We hebben zo'n twintig miljoen euro uitgegeven. Niet enkel om de aandelen te kopen, maar - nog belangrijker - om ervoor te zorgen dat ADO succesvol kan concurreren in de Eredivisie. Wij kunnen alle ADO-fans garanderen dat de club, met United Vansen als grootste aandeelhouder, in veilige handen is.'