Löw geeft Younes hoop: 'De kans bestaat dat alleen die spelers in actie komen'

Löw geeft Younes hoop: 'De kans bestaat dat alleen die spelers in actie komen'

23-06-2017 08:52
25

Hoewel Duitsland zich nog niet geplaatst heeft voor de halve finale van de Confederations Cup, wil bondscoach Joachim Löw in de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen gaan rouleren. Dat is mogelijk goed nieuws voor Amin Younes.

"De kans bestaat dat alleen spelers in actie komen, die tot nu toe nog niet hebben gespeeld", liet Löw na het 1-1 gelijkspel tegen Chili weten op de website van de Duitse voetbalbond DFB. "Frisse spelers zullen nuttig zijn, ook omdat Kameroen heel fysiek speelt." Younes kwam nog niet in actie in Rusland, mede door de concurrentie van Julian Draxler. De aanvaller van Paris Saint-Germain is de aanvoerder van Duitsland op de Confederations Cup.

Löw is te spreken over het gelijkspel van zijn jonge team tegen Chili. "We moesten aantreden tegen een uitstekend elftal met spelers met veel individuele kwaliteiten. Ik vond ons zeer moedig. Het was een wedstrijd van een heel hoog niveau. Zo heel veel kansen dwong Chili niet af."

Door een fout van Shkodran Mustafi, die de bal zomaar inleverde in aanloop naar de 1-0 van Alexis Sánchez, kende Duitsland nog een slechte start. "Dat was een duidelijke fout, die schuld moet ik op mij nemen", stelt de verdediger. Lars Stindl tekende op slag van rust voor de 1-1.