De Haan: Een typische Ajax-voetballer. Het kwam hem allemaal aanwaaien

De Haan: "Een typische Ajax-voetballer. Het kwam hem allemaal aanwaaien"

23-06-2017 15:21
11

Het is vrijdag op de kop af tien jaar geleden dat Jong Oranje het EK won. Foppe de Haan, als bondscoach de grote architect van het succes, zag in de loop der jaren de ene na de andere jeugdinternational floppen, waaronder Gianni Zuiverloon en Daniël de Ridder.

"Daniël, die is nu analist, hè? Doet hij prima hoor", aldus De Haan tegen Voetbal International over De Ridder. "Daniël was een typische Ajax-voetballer. Het kwam hem allemaal aanwaaien, hij had nog nooit tegenslag gekend. Hij was geweldig als het team goed draaide, maar als het niet liep, had je helemaal niets aan hem. Je zou hem wat dat betreft wel met Sam Larsson nu bij Heerenveen kunnen vergelijken, al vind ik die wat talentvoller."

De Friese oud-bondscoach velt in gesprek met VI ook zijn oordeel over Zuiverloon, die tegenwoordig bij het Spaanse Cultural Leonesa speelt. "Gianni was te week, in alle opzichten. Hij was niet stabiel genoeg. Het was bij hem de ene week wel, de andere week niet. Hij heeft nog best een aardige carrière gehad, met onder meer een transfer naar England (West Bromwich Albion, red.), maar hij had het niet in zich om echt een topspeler te worden."

Lees ook: 'Moeilijk voor Drenthe, zeker als je weet waar hij vandaan komt. Doodzonde'