'Raiola kan geen club vinden voor Van der Wiel: contractontbinding een optie'

'Raiola kan geen club vinden voor Van der Wiel: contractontbinding een optie'

25-06-2017 14:06
41

Gregory van der Wiel mag na één jaar weer vertrekken bij Fenerbahçe. De Turkse grootmacht wil graag van de rechtsback af. Dat meldt Milliyet zondag. Van der Wiel en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zijn er niet in geslaagd om een nieuwe club te vinden en daarom treedt nu mogelijk Plan B in werking. 

Fenerbahçe speelt met de gedachte om het contract van de vleugelverdediger te verscheuren. De verbintenis van de 29-jarige Van der Wiel loopt door tot de zomer van 2020. Turkse media melden dat hij zo'n vier miljoen euro per jaar incasseert in Istanbul. Fenerbahçe is er dus bij gebaat om de miskoop zo snel mogelijk van de loonlijst te schrappen. 

Afgelopen jaargang kwam Van der Wiel slechts elf keer in actie in de Süper Lig. Dat kwam mede omdat hij tijdelijk uit de selectie was gezet. Raiola zou de voorbije maanden met diverse teams hebben onderhandeld over een transfer. Tot een akkoord hebben die gesprekken niet geleid. Van der Wiel is daarom van plan om zich bij de start van het nieuwe seizoen 'gewoon' te melden bij de club.