'Voormalig publiekslieveling topkandidaat NEC: 'fase van onderhandelen' begint'

'Voormalig publiekslieveling topkandidaat NEC: 'fase van onderhandelen' begint'

27-06-2017 07:42
5

Jack de Gier is nadrukkelijk in beeld bij NEC, meldt De Gelderlander dinsdag. De trainer heeft nog een contract tot 2018 bij Almere City, maar de Nijmegenaren willen hem proberen los te weken. Technisch directeur Remco Oversier vertelt dat NEC meerdere trainers op de korrel heeft.

"We naderen nu de fase van handelen. Er zijn momenteel meerdere scenario's", aldus Oversier. Het is de vraag of De Gier openstaat voor een avontuur bij het gedegradeerde NEC. De trainer heeft nog een contract tot medio 2018 bij Almere City. De Gier was in het verleden een populair gezicht in Nijmegen. De oud-spits speelde jarenlang voor NEC. 

Het is daarom niet voor niets dat Oversier en co. druk bezig zijn met het zoeken naar alternatieven. Het gaat echter niet voorspoedig, laat de directeur doorschemeren. "Niet alle kandidaten zijn te spreken. Die hebben vakantie. En sommige trainers werken in het buitenland. Zoals het er nu naar uitziet halen we de eerste training niet. Natuurlijk willen we de nieuwe trainer zo snel mogelijk aanstellen. Maar dat doen we met beleid en geduld."

De Groot
De kans is dus aanwezig dat interim-trainer Ron de Groot, samen met Patrick Pothuizen, de eerste training van het nieuwe seizoen gaat leiden. Het plan is echter dat De Groot volgend seizoen de beloften van NEC onder zijn hoede neemt. "We moeten het contract alleen nog formaliseren", zegt De Groot zelf. 

No Poll