Atlético-back van wereldklasse wil naar Ajax: Het vertrouwen terugbetalen

Atlético-back van wereldklasse wil naar Ajax: "Het vertrouwen terugbetalen"

27-06-2017 16:11
60

Filipe Luis hoopt in de toekomst terug te keren bij Ajax. De Amsterdamse club nam de huidige linksback van Atlético Madrid in 2004 op huurbasis over van Figueirense, maar beleefde weinig plezier aan hem.

Luis speelde geen enkele wedstrijd voor Ajax en vertrok na één jaar naar het Uruguayaanse A Rentistas. Via Real Madrid Castilla en Deportivo La Coruña ontpopte de Braziliaan zich uiteindelijk tot een back van wereldklasse bij Atlético Madrid en Chelsea. Dertien jaar na dato heeft Luis echter het gevoel dat hij nog een klus moet afmaken in Amsterdam.

"Ik voel me schatplichting aan Ajax. Het is de eerste club die mij een kans heeft gegeven in Europa", vertelt Luis aan ResenhaESPN. "Ik zou graag terugkeren en het vertrouwen van Ajax terugbetalen. Ze hebben destijds echt een gok genomen met mij, terwijl ik bijna nooit speelde."

De international van Brazilië is inmiddels een bekende naam bij Atlético Madrid, waar hij een vaste basisspeler is. Heel waarschijnlijk lijkt een terugkeer naar Amsterdam in de toekomst niet. Dat heeft onder meer te maken met zijn hoge salaris. Luis is inmiddels 31 jaar oud. Ajax zoekt overigens nog wel naar een nieuwe linksback.

No Poll