'De Roon staat voor opvallende terugkeer op oude nest: 14 miljoen euro'

'De Roon staat voor opvallende terugkeer op oude nest: 14 miljoen euro'

27-06-2017 19:20
8

Marten de Roon staat voor een terugkeer naar Italië. Niet SS Lazio, maar Atalanta Bergamo heeft de intentie om de middenvelder los te weken bij Middlesbrough.

Dat meldt Sky Sport Italia. De Roon degradeerde afgelopen seizoen met Middlesbrough uit de Premier League en lijkt geen trek te hebben in Championship-voetbal. Omdat Lazio lijkt te zijn afgehaakt, is de kans groot dat hij naar Atalanta vertrekt. Een verhuizing naar Bergamo zou opvallend zijn, omdat hij een jaar geleden de omgekeerde weg bewandelde.

Atalanta zou veertien miljoen euro voor De Roon willen betalen. De 26-jarige Nederlander, die eerder voor Sparta en sc Heerenveen speelde, ziet een terugkeer in elk geval zitten. Middlesbrough betaalde vorig jaar nog vijftien miljoen euro voor hem aan Atalanta. De Roon, die zich inmiddels Oranje-international mag noemen, was afgelopen seizoen goed voor vijf doelpunten in 35 optredens in Engeland.

Atalanta eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Serie A en speelt binnenkort dus Europees voetbal. In Bergamo loopt met Hans Hateboer al een Nederlander rond.