'Lyon gecharmeerd van Tete, ook De Boer omcirkelt naam van rechtsback'

'Lyon gecharmeerd van Tete, ook De Boer omcirkelt naam van rechtsback'

27-06-2017 21:27
85

Kenny Tete heeft over belangstelling niet te klagen. De rechtsback van Ajax wordt volgens Voetbal International begeerd door Olympique Lyon.

Tete, wiens contract bij Ajax nog één jaar doorloopt, heeft zijn vizier op een vertrek uit Amsterdam gericht. In de Arena was hij onder Peter Bosz tweede keus. Dat de trainer nu vertrokken is, lijkt aan de wens van Tete niets te veranderen: hij aast op een transfer.

Lyon is zeer gecharmeerd van Tete. Na het vastleggen van Bertrand Traoré willen de Fransen nu opnieuw een speler vastleggen uit de ploeg die vorig seizoen knap tot de finale van de Europa League reikte. Tete had daarin een bescheiden rol, maar was wél basisspeler in de eerste wedstrijd tegen Lyon. Daarin werden de Fransen in Amsterdam volledig ondersteboven gespeeld. Joël Veltman was toen geschorst.

Volgens VI heeft Tete de clubs voor het uitkiezen en is er ook interesse uit Spanje, Italië en Engeland. Het Crystal Palace van Frank de Boer zou eveneens overwegen een bod uit te brengen op de 21-jarige verdediger.

No Poll