Transferactiviteit in Eindhoven: Leonardo alweer weg, deal met Anderlecht

Transferactiviteit in Eindhoven: Leonardo alweer weg, deal met Anderlecht

27-06-2017 23:43
1

De wegen van Hervé Matthys en RSC Anderlecht zijn definitief gescheiden. De jongeling stroomde de voorbije jaren door uit de jeugdopleiding van de Brusselaars, maar wist zich nooit door te zetten in de A-kern. FC Eindhoven heeft hem nu richting Nederland getransfereerd.

FC Eindhoven gaat niet verder met Leonardo. Het contract van de 34-jarige Braziliaan wordt niet verlengd, zo laat de club dinsdag weten. Leonardo stond sinds maart van dit jaar onder contract in het Jan Louwers Stadion. De clubleiding ziet echter geen heil in een langere samenwerking. De optie in het contract van de oud-speler van Feyenoord en Ajax is niet gelicht. 'Leo' speelde in totaal acht wedstrijden voor de club en scoorde één keer.

Hervé Matthys (21) draagt komend seizoen wél het shirt van de Blauw-Witten. Hij komt over van Anderlecht, waar hij nooit echt een kans kreeg in het eerste elftal. De voorbije week liep hij al stage bij Eindhoven, waar hij vermoedelijk weinig last van heimwee zal krijgen: liefst tien Belgen staan er al onder contract. Matthys is een linksbenige verdediger.